Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Ανάλυση θεματολογίας

  Ποιες τεχνολογίες υπόσχονται να αλλάξουν άρδην το επιχειρείν;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έγινε καθεστώς στο επιχειρείν, ως απόρροια της διάδοσης του “Nexus of Forces” της Gartner: Mobile, Social, Cloud & Information. Σήμερα, νέες τεχνολογίες όπως το Internet of Things και το Edge Computing, το πολυσυζητημένο Blockchain και η Τεχνητή Νοημοσύνη υπόσχονται να μετασχηματίσουν περαιτέρω τις υποδομές οργανισμών, αλλά και εθνικών οικονομιών.

Η παρουσίαση των τεχνολογικών τάσεων που διαμορφώνουν νέα επιχειρηματικά μοντέλα, ιδιαίτερα αυτών που δεν έχουν (ακόμα) συζητηθεί εκτενώς δεν μπορούν να λείπουν από την ατζέντα του Digital Business Transformation Conference 2018.

  Πελατοκεντρικότητα 2.0: Γιατί το disruption αρχίζει και τελειώνει στον πελάτη;

Είναι εύκολο να θεωρήσει κάποιος ότι η επιτυχία του AirBnB και του Uber ή των καινοτόμων FinTech και InsurTech εταιρειών Monzo Bank και Lemon είναι αποτέλεσμα τεχνολογικής καινοτομίας. Στην πραγματικότητα όμως, το μόνο που έκαναν οι επιτυχημένοι “disruptors” ήταν να διαγνώσουν μια ανικανοποίητη ανάγκη των πελατών τους και να δημιουργήσουν ένα πιο οικονομικό (ή και δωρεάν) προϊόν ή υπηρεσία προκειμένου να καλύψουν την ανάγκη αυτή. Εάν όμως το πρώτο κύμα του ψηφιακού μετασχηματισμού αφορά σε χρήση της τεχνολογίας για συμπίεση του κόστους παροχής υπηρεσιών, η «βιώσιμη καινοτομία» έχει να κάνει με τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, τις οποίες μπορεί να κάνει monetize ο οργανισμός.

Το Digital Business Transformation Conference 2018 εστιάζει στο πώς ορίζεται η πελατοκεντρικότητα στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και στο ποιες είναι οι προσδοκίες του “empowered customer” από τους οργανισμούς. Επίσης, περιγράφει τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που αναδύονται καθώς το “sustaining innovation” κερδίζει έδαφος.

  Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε επίπεδο business function, οργανισμού, κλάδου και εθνικής οικονομίας

Έχει ήδη εμπεδωθεί ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν αφορά μόνο στην τεχνολογία, δεν είναι αποκλειστική ευθύνη του ΙΤ, ενώ ο «μύθος» που θέλει κάποιος κλάδους πιο ψηφιακά προηγμένους από κάποιους άλλους, πιο «παραδοσιακούς», έχει καταρριφθεί. Την ίδια στιγμή, η συζήτηση για την επίδραση του ψηφιακού μετασχηματισμού ξεφεύγει από το μικροοικονομικό επίπεδο και εστιάζει στο πώς η καινοτομία και οι σύγχρονες τεχνολογίες μπορούν να συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό κρατικών υποδομών, στην αύξηση του εθνικού ΑΕΠ και στην αναδιανομή του πλούτου, προς όφελος των κοινωνικά ασθενέστερων ομάδων.

Πίστη στην παράδοση της παρουσίασης θεμάτων digital transformation σε ένα ολιστικό πλαίσιο, το εφετινό συνέδριο δίνει έμφαση στην παρουσίαση cases από διαφορετικούς κλάδους και business functions, ενώ ανοίγει τον διάλογο για το ψηφιακό μέλλος της Ελλάδας.

  Business Agility: Το συγκριτικό πλεονέκτημα της “επόμενης μέρας”

Η δημιουργία επιχειρησιακής καινοτομίας αφορά κυρίως στη διαχείριση της αλλαγής και στα soft skills των οργανισμών: χωρίς αυτά, ακόμα και τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα και λύσεις δεν μπορούν να αποδώσουν στο μέγιστο. Επιπλέον, καθώς η τεχνολογία πλέον εξελίσσεται εκθετικά, οι οργανισμοί οφείλουν να εστιάσουν στις ικανότητες προσαρμογής τους, σε ένα μέλλον το οποίο γίνεται ολοένα και δυσκολότερο να προβλεφθεί.

Θέματα κουλτούρας, organizational development και change management στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού αναλύονται εκτενώς στο Digital Business Transformation Conference 2018.

 • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
 • ΧΡΥΣΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
 • ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
HPE
 • ΧΟΡΗΓΟI
EY
 • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR